Apropiació indeguda.

Ahir, en el ple, vam viure un episodi inèdit i, sobretot, lamentable. Em refereixo a l'apropiació indeguda, per part del Partit Socialista, de la informació institucional de l'Ajuntament i dels símbols de la nostra ciutat.

Anem a pams. Com sap tothom, la nostra ciutat té una tradició roserística molt important, però que no és prou (re)coneguda fora de Sant Feliu. Per aquest motiu, l'associació Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat va començar durant la darrera Exposició Nacional, una campanya per recollir signatures per demanar que l'Exposició de Roses sigui inclosa dins el Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya i sigui declarada, a més, "Festa patrimonial d'interès nacional".

Finalment, en van recollir més de set-centes seixanta i les van presentar a l'Ajuntament, mitjançant una instància en què demanaven l'adhesió institucional a les dues peticions anteriors. Lògicament, una petició que tots els santfeliuencs i totes les santfeliuenques estic convenut que subscrivim i que, en el ple, ahir va ser recolzada per unanimitat. Enhorabona (i gràcies!!!) als promotors de la iniciativa.

El que resulta inèdit i lamentable, com deia, és l'ús que en va fer el PSC. La instància es va presentar al registre d'entrada de l'Ajuntament (plaça de la Vila, 1), on -que se sàpiga- no hi té la seu el Partit Socialista. Fent un ús interessat de la informació que arriba a l'Ajuntament, en comptes de plantejar unitàriament i col·lectivament la proposta dels Amics de les Roses, el PSC va decidir presentar-la com una proposta pròpia a la qual demanava el suport dels altres grups.

Es va aprofitar, doncs, d'una informació adreçada a la institució per fer-ne un ús com a partit i presentar la petició com una iniciativa pròpia en comptes d'una proposta unitària.

L'alcalde va dir que el PSC tenia tot el dret del món a presentar les propostes que consideri convenients. Faltaria més! Aquest dret és indiscutible i no és el que ahir es va debatre amb intensitat al ple. Al que no té dret el PSC és a instrumentalitzar la informació institucional de què disposa i a autoatorgar-se, sense que ningú no li ho demanés, la representació d'aquesta entitat. Ni d'aquesta, ni de cap altra, a no ser que la petició arribi al partit i no a l'ajuntament.

És evident que el món, el nostre país i la nostra ciutat tenen problemes més importants que aquest. Però, per petit que sembli, aquesta conducta no fa més que exemplificar el tipus de govern que exerceix el PSC amb el suport actiu o passiu de CiU.

I, que carai, per petit que sembli, estem parlant d'un tema seriós que afecta el nostre ajuntament i els símbols i la història de la nostra ciutat. I cal explicar-ho i denunciar-ho públicament amb el nom que defineix la seva conducta: apropiació indeguda.

I, per més que l'alcalde ho relativitzi i en parli com si li fes gracieta, ni ell ni el seu partit no hi tenen dret.

Comentaris

Anònim ha dit…
Fa no gaires entrades em sorprenia llegir un escrit que feu vostè sobre els anys que feia que Sant Feliu gaudia de democràcia... si el comparo amb aquesta última entrada em sembla una mica contradictori, em podria explicar per què? Li agraeixo.
Benvolgut/da,
En quin sentit li sembla contradictori? Què és allò que desitja que li expliqui? Li ho dic perquè em sembla que no he entès el seu comentari.
Atentament,
jsj