30 anys de democràcia local: gràcies als treballadors i les treballadores municipals.

Sóc a l'ajuntament, a punt d'entrar a la reunió prèvia al ple amb l'alcalde i els portaveus de tots els grups. Venint aquí, he saludat una funcionària jubilada de l'ajuntament. El personal funcionari i laboral de l'Ajuntament ha estat una peça fonamental perquè la democràcia arrelés amb força i rapidesa en les formes de fer de la primera institució local i perquè l'Ajuntament es convertís en l'administració moderna, garantidora de drets i prestadora de serveis que avui tenim.

Fa gairebé un mes, vaig trametre per correu electrònic intern la nota d'agraïment que tot seguit adjunto. Ella no el va rebre i no sé si llegirà mai aquest escrit. Però m'ha fet pensar que aquell agraïment ha de ser públic, i el reconeixement als nostres treballadors i treballadores públics s'ha d'expressar més enllà de les parets dels edificis municipals. A qui treballa pel bon funcionament de la ciutat i pel benestar de tota la ciutadania, novament, GRÀCIES!

Benvolgudes, benvolguts,

Aquest abril es commemoren els 30 anys de recuperació de la democràcia local: el 3 d’abril de 1979 es van dur a terme les primeres eleccions municipals democràtiques després de la II República, i el 19 d’abril de 1979 es van constituir els primers ajuntaments democràtics a tota Espanya.

Es va iniciar llavors una transformació profundíssima dels ajuntaments i del paper dels treballadors i les treballadores públiques al servei de la ciutadania, en un nou marc democràtic, en una nova perspectiva de servei públic en els diferents àmbits de la vida local.

Els ajuntaments, i en concret el de Sant Feliu, va iniciar fa 30 anys un camí apassionant, que no hauria estat possible sense la complicitat i la professionalitat de tot el personal funcionari i laboral que, progressivament, es va anar incorporant per cobrir nous i més amplis serveis a la ciutadania. Aquest canvi polític sense precedents ha tingut lloc també en el marc d’un canvi tecnològic i social també sense precedents, que ha estat perfectament incorporat pel conjunt de treballadors i treballadores d’aquest ajuntament.

Per tot això, en nom dels dos alcaldes del PSUC i Iniciativa que ha tingut la nostra ciutat en aquesta afortunadament llarga etapa democràtica (Francesc Baltasar i Àngel Merino), en nom del conjunt de regidores i regidors que han estat triats per la ciutadania de Sant Feliu sota aquestes sigles, en nom propi i suposo que fent-me també ressò del conjunt de regidores i regidors que han passat pel nostre Ajuntament, us vull transmetre el nostre reconeixement i el nostre agraïment per la tasca de servei públic que, alguns fins i tot abans de la democràcia, feu dia a dia a la nostra ciutat.

En aquest record a tots els qui han fet possible 30 anys d’ajuntament democràtic i de servei públic a la ciutadania, a totes i a tots vosaltres, moltíssimes gràcies.

Jordi San José i Buenaventura
Portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA
29 d'abril de 2009.

Comentaris

Anònim ha dit…
La democràcia és pels qui abaixen el cap a canvi d'uns quants calerons, parlant clar i català, pels qui es vénen per un plat de llenties!
I l'alternativa, quina és?