Stop malària. Cap nen sense joguina. Marató de TV3. Cap de setmana solidari a Sant Feliu!

Si l'esperit del Nadal concentra al desembre un bon nombre d'iniciatives solidàries, benvingut sigui! També per aquesta causa hauríem de fer Nadal cada dia. A més, Nadal és molt més això que no l'ofec consumista que intenta colar-se en una celebració que no li pertoca...

A Sant Feliu, estem tenint un cap de setmana complet en aquest sentit. 

Divendres nit, dos santfeliuencs, el Iago i la Noemí, ens van explicar la feina intensa i apassionant que fan en l'organització que ells mateixos han creat: Africa Stop Malària!. Us convido a visitar la seva pàgina web i a ajudar a combatre una malaltia absolutament curable, però que afecta greument els infants de menys de cinc anys. Ells treballen inicialment per Gàmbia, guiats per un lema que no podem fer sinó compartir: "No hem d'acceptar per a cap altre infant allò que no acceptaríem de cap manera per als nostres".

Dissabte tarda, moltes entitats de Sant Feliu s'han tornat a unir per fer possible una nova edició del Festival de Recollida de Joguines. Novament, en Joan Lorenzo ha anat encadenant les actuacions d'entitats tan diverses com l'ACA Rosas o els grups de funky del Centre Parroquail. Coordinant la tasca de les diverses entitats, l'Associació de Voluntaris de Sant Feliu ha fet possible l'organització de l'esdeveniment. Més gent de Sant Feliu fent molt i molt especial aquest cap de setmana!

I demà, la Marató de TV3. A tot el país, demà hi haurà molt de moviment i de reflexió entorn les malalties mentals greus, un tema que a molta gent ens afecta més o menys de prop. Durant tot el dia, la colla de geganters recaptarà diners per a la marató a un ritme d'un pas de gegant a un euro. A la tarda, en una de tantes activitats que hi haurà arreu de Catalunya, tenim una cita que jo voldria massiva a la Sala Ibèria. Hi actuaran 4 grups de Sant Feliu, a partir de les set del vespre, en una tarda amb entrada lliure i en què el que s'obtingui a la barra anirà íntegrament a la Marató. Els qui ho hem seguit de prop, sabem la feinada que ha fet l'Eni Novell per muntar l'activitat. 

A més del contingut solidari del cap de setmana, m'enorgulleix que la meva ciutat tingui gent com el Iago i la Noemí, com els més de 200 participants avui al Festival de Recollida de Joguines o els voluntaris que l'han fet possible, com la colla de geganters, com l'Eni, com els joves que tocaran demà a l'Ibèria, com tots els que aquest cap de setmana han participat en els actes solidaris de la nostra ciutat... Tots ells ratifiquen la meva profundíssima convicció que la participació, que les entitats, que el temps i la vida que compartim de forma col·lectiva són la veritable ànima de la nostra ciutat.

Moltes, moltíssimes gràcies per la vostra feinada!!!!

Comentaris