Juliols.


Ara que ja tenim la canalla a casa, proposo un debat a què, més aviat que tard, haurem de fer front: què fer amb els nostres infants i preadolescents el mes de juliol?

És, simplement, una qüestió de cada família concreta d'espavilar-se individualment amb els avis, els oncles i cosins del poble o, si hi ha sort, amb algun casal o colònia d’estiu, o fent que l’abonament de la piscina acabi traient fum ?

O més aviat és un repte que ens hem de plantejar globalment, des dels ajuntaments i comptant amb tota l’estructura educativa i associativa de cada poble o ciutat?

I, si aquest és el cas, com ho hem de fer? Quanta oferta educativa (sí, el temps de lleure és clarament educatiu!) hi ha d’haver a Sant Feliu a l’estiu? A on? Quina?

I, sobretot, per a qui? Els preus de casals o colònies són una barrera per a moltes famílies, i sé del cert que molts esplais tenen recança d’haver de deixar fora infants que els aniria molt bé obrir el seu món de relacions i experiències més enllà de la seva realitat immediata. Moltes famílies, d’altra banda, ja ni es fan la pregunta de si hi pot haver alguna possibilitat que el seu fill o filla hi pugui accedir.

També el juliol hauria de ser una oportunitat engrescadora i educativa per a tots els infants de Sant Feliu, es diguin Puigdellívol, Gutiérrez, Amaya, Vanescu o al-Kharim.

Comentaris

Anònim ha dit…
Hola Jordi;
aquí tractes un tema que molts patim; jo ja puc respirar, però he patit aquesta situació durant molts anys i s'ha de trobar una solució a nivell d'administracions vàries i de la comunitat educativa, fins i tot. Els temps han canviat, la societat ha canviat i per tant aquesta qüestió també ha de canviar i hem d'adaptar-la a aquesta nova realitat. Els infants ja no es poden quedar a casa des de Sant Joan fins l'11 de setembre i els casals costen un pastón que, com tu dius, per a moltes famílies és molt complicat poder assumir aquesta despesa. Per tant, s'haurà de treballar i buscar solucions. Aquest és un debat que s'ha d'obrir a la ciutat i arreu.
Salutacions
Anònim ha dit…
Susana tens molta raó. Els nens pleguen de l'escola el dia 18 de juny fins setembre!! Y els pares CONTINUEM TREBALLANT!!! Tenin aquesta dolenta costum...
Clar que hi ha activitats, casals, escoles esportives, activitats aquaticoesportives, teatrals i un llarg etc.. però a uns preus que em fam preguntar en quin pais vivim ¿On vivim? Nova York? Els Hamptons? I qui no pugui pagar-los? I qui no tingu iaios i iaies disposades a batallar amb nens amb ganes de correr i jugar tot el dia?
Qué fan? Deixen de treballar per atendre els fills? I si deixen de treballar com pagaran les despeses del proper curs. Home.. jo no conec a ningú que quan acabi l'escole tingui un exércit de nurses per atendre els fills mentre ells treballem. Si algú ho té el felicito..Tot és tan absurd que si no fos perque es un gran problema per moltísimes famílies es per riure i no parar...I el més horrorós es a l'agost. Qui treballa a l'agost, mes en el que no HI HA ABSOLUTAMENT RES!! Ni pagant!!. Els pares han de fer miracles. Hi ha pares que fan relleus.. El que pot es queda amb els nens fins que arriba el altre i es cruen al replà i es diuen adéu, adéu, ja et trucaré que arribo tard.. Real com la vida mateixa.. A veure si entre tots fem moure aquest tema d'una vegada.
Gràcies per lleguir aquest comentari