L'Eni proposa la gratuïtat de la vacuna del papiloma.

Segurament l'Eni té raó: si fos una vacuna per als homes per a una malaltia d'homes, ja faria temps que seria gratuïta!

Anem a pams: el virus del papiloma humà és la primera causa de càncer de coll d'úter. Té, però, una prevenció amb una efectivitat del 95%: una vacuna que ja està disponible al mercat i que es recomana administrar als inicis de l'adolescència

I aquest és el problema: les lleis del mercat. Si avui voleu vacunar la vostra filla, calen tres injeccions a un preu de 149€ cadascuna: prop de 75.000 de les antigues pessetes!!!

En nom d'ICV-EUiA, l'Eni va proposar que l'Ajuntament aprovés una moció demanant a la Generalitat la gratuïtat de la vacuna del papiloma en el marc de la Seguretat Social.

L’alcalde hi va accedir i, al proper ple de maig, Sant Feliu demanarà explícitament i amb força que volem que totes les noies, i no només les que ho puguin pagar, accedeixin de manera equitativa a una vacuna eficaç i segura per a la prevenció de la seva salut.

Comentaris

Anònim ha dit…
La proposta de la vacuna em sembla molt acertada!!
Però avui et vull fer una reflexió sobre el vostre Entorn:
És tant el desconcert a ICV, que torna a passar-se al cantó del PP estatal. La pregunta és: però aquests no són socialistes, o bueno no, l’eco dels socialistes?
A la revista de l’entorn d’iniciativa del mes d’abril, el senyor Jaume Solé es queixa de l’augment de l’IBI a Sant Feliu, espereu perquè això en fa venir tal desconcert... Ara es veu, que l’esquerra no vol que es pugin els impostos!! Es lo nunca visto amigos!! Ara s’han tornat un partit liberal, home... jo entenc que ICV augmenti de vot en els barris més benestants de Barcelona però tant i com per defensar polítiques liberals... No només això em sorprèn d’ICV de Sant Feliu, sinó que a la pàgina anterior el senyor Jordi San José parla del protagonisme social i es queixa de la poca inversió que es fa a la ciutat. Llavors en que quedem? Cal fer inversions per fer progressar la ciutat, o no? O millor reduir els impostos? Perquè sense impostos crec que poques inversions es poden fer! I per cert, no digueu que sí com feia el senyor Aznar, perquè també ho he sentit per part d’alguns dels seus dirigents. Segons Navarro és impossible la despesa social sense despesa publica. Vostès saben molt bé quin tipus d’impost és l’IBI. Crec que ICV a Sant Feliu encara no sap que a política no val tot... Com diu el dit: “No se puede estar en misa y repicando”!
Cada cop veig a ICV Sant Feliu més a la dreta del que li pertoca!
Anònim ha dit…
La vacuna del papiloma nomes protegeix del 70 % dels papilomavirus existents. Des de el sector medic s´ha demanat una moratoria per no possar la vacuna al mercat.340 euros cada vacuna, quin negoci , eh !!!
Si busqueu podeu trobar info a :
www.mys.matriz.net
www.caps.pangea.org
La millor prevenció : el preservatiu perque el papiloma virus s´encomana per relació sexual.
Al segon anònim,
Desconeixia la declaració per a la moratòria de la vacuna, i certament és raonable. Les meves informacions feien referència a una efectivitat del 95% de la vacuna i al fet que en altres llocs d'Espanya corre a càrrec de la Seguretat Social i a Catalunya, no. Et dono la raó en el fet que sembla raonable pensar-s'ho dues vegades abans de generalitzar-ne l'aplicació, però crec que me l'has de donar que, en cas que es mantingui la seva aplicació generalitzada, no ha de ser només per a qui s'ho pugui pagar. Aquest és el sentit de la moció de l'Eni. M'agradaria saber més sobre la visió mèdica del tema (les vacunes sempre tan polèmiques...) i com ho veuen les persones amb una visió global de la salut pública, com ara la mateixa Eni.

Al primer anònim,
Em sembla que confons la gimnàstica amb la magnèsia. Per a tu, qualsevol apujada d'impostos que faci l'esquerra et sembla justificada? Jo no ho crec. Al mandat anterior, Vázquez va apujar l'IBI amb l'excusa que Iniciativa havia deixat un forat de 2 milions d'euros. El forat va resultar ser una gran mentida, però l'IBI ja el va apujar: tu estàs d'acord amb un increment fiscal per aquesta raó?
La raó és ara que cal ajustar el rebut de l'IBI a l'increment del valor cadastral. Quina ironia, amb la que està caient, apujar impostos amb un argument tan pobre i sense vincular-ho a un increment o millora en els serveis públics municipals! Tu has vist millores significatives en temes com la neteja viària, la jardineria o un increment de serveis públics? Jo juraria que la major part de l'increment de la pressió fiscal va al creixement continuat de personal municipal... però no de servidors públics en relació directa amb la ciutadania, sinó en la contractació de més i més persones en una estructura política directiva que no para de créixer "para desconcierto de propios y extraños".
Anònim ha dit…
En quan el tema economic res a dir Jordi , tens rao.
Anònim ha dit…
JAJAJAJA!! Aquesta es la teva resposta Jordi? ... No ha millorat el serveis publics a Sant Feliu? uiuiui jo crec que des de que no governeu si, ehh.
I perdona, sembla que no t'enrecordis que veu estar governant aquesta ciutat durant molts i molts anys...I per cert a la cua del BAix Llobregat ens veu deixar en tot.
Jaume Solé ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jaume Solé ha dit…
Disculpeu, però algú té puces i li rasca. El Jordi en el seu escrit diu el que pensa i ho justifica. Amb els seus arguments, i és més, si alguna persona fa una intervenció ‘inteligent’, raonada, amb propostes doncs s’ha d’acceptar i endavant. La resta sense comentaris.

Però el curiós del tema son les intervencions ‘anòmim’, defensant en tot moment el que sigui i com sigui. Per justificar, millor desacreditar.

Algú ha dit que iniciativa està a la dreta! Quina barbaritat, sempre a l’esquerra dels socialistes que mai tenen cap problema d’estar al centre o tocant la dreta segons vinguin dades, però on has vist socialistes a l’esquerra, en aquest país pocs. A Sant Feliu no governa el PSOE amb CIU? I no entraré en col•locar al PP en els acords, que no governa, però perquè no us pregunteu quants acords arriben socialistes i peperos a Sant Feliu. Malauradament ERC és qui escorava aquest govern a l’esquerra, però fa temps que no estan al Govern.

I un altre anònim, o sempre és el mateix!, parla de memòria!. Està bé recordar que el Jordi porta molts anys dedicant-se a la ciutat, però no tinguem llacunes, el Sr. Vàzquez en porta també molts i ja estava en el Govern.

Un altre cas curiós de memòria, fa uns dies el Sr. Burgui és queixava del lamentable estat de l’àrea que porta, via pública. Un discurs interessant del mal estat en que iniciativa va deixar la ciutat, al final del seu discurs polític havia deixat en mal lloc al regidor de via pública, se li va haver de recordar que el mateix al que és referia era el seu actual Alcalde. Ui, ui , ui.

Respecte als impostos, anòmim, si que em molesta pagar per no tenir bons serveis i a més despilfarrats en obres mal gestionades o en sous desmesurats i un equip directiu càrrecs de confiança. Els impostos per a serveis públics i el millor gestionats possible.
Anònim ha dit…
Hola,
conec de prop el tema del papiloma humà i com se n'han aprofitat les indústries farmacèutiques per vendre vacunes de dubtosa eficiència.

En podeu trobar més informació aquí: http://www.alasbarricadas.org/noticias/?q=node/9096

Fins i tot el vostre eurodiputat, que segueixo sovint, s'hi refereix aquí: http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/117427

El grup d'IU-ICV al congrés en demana una moratòria.
http://www.elcorreodigital.com/vizcaya/20071117/pvasco-espana/medicos-cuestionan-eficacia-vacuna-20071117.html

Per contra, sembla que ICV a Sant Feliu ha defensat en repetides ocasions l'aplicació d'aquesta vacuna. Trobo molt fort que feu el joc a la indústria farmacèutica. Una cosa és que ICV ho accepti quan tothom s'hagi sumat al carro, per no semblar que està en contra de la salut. Però l'altra és que encapçali els interessos de les farmacèutiques!!!! No he vist cap altre asemblea local d'ICV que faci el que ha fet ICV a sant feliu, voleu dir que calia???????

Mireia.