20 de maig: debat amb Laia Ortiz sobre la primera Llei d'Educació de Catalunya.

Dimarts que ve hi haurà a la seu d'ICV un acte públic oportú en el temps, encertat en la persona i imprescindible pel tema.

Oportú, perquè té lloc només tres setmanes després que el conseller Maragall presentés l'avantprojecte de la primera Llei d'Educació de Catalunya. Oportú perquè coincideix amb la presentació de l'informe 2006 del Síndic de Greuges que alerta sobre la segregació escolar.

Encertat en la persona perquè la Laia Ortiz, com a diputada d'ICV-EUiA ponent d'Educació al Parlament de Catalunya, va formar part del grup negociador amb el conseller Maragall i li va plantejar allò que, com a partit del mateix Govern, eren les nostres exigències (com ara el respecte al Pacte Nacional per l'Educació en tot el que es refereix a la definició i funcionament del servei públic educatiu. amb drets i deures iguals per als centres públics i els concertats) i també les "línies vermelles" que no podíem acceptar, com ara que se cedís sòl públic per fer escoles públiques que després pogués gestionar un operador privat. La Laia és una coneixedora excel·lent de la Llei i una persona que contagia entusiasme en els temes que toca al Parlament i ho transmet en els debats públics en què participa.

I imprescindible, perquè parlar obertament i honesta d'educació sempre ho és, perquè debatre la relació entre educació i polítiques socials ho és especialment ara, i perquè no podem continuar sense plantejar-nos, amb voluntat de consens i d'una llarga durada, què hem de fer per sortir de la cua d'Espanya i Europa en educació i tenir, per fi, un sistema educatiu que afavoreixi la igualtat d'oportunitats i l'èxit escolar per a tots els nostres infants i adolescents.

M'agradaria molt que, dimarts que ve, el debat estigués a l'alçada del que debatem. Us esperem, a dos quarts de vuit del vespre, a la nostra seu.

Comentaris