"2008-2011: soterrament i polítiques socials" Article Butlletí 431, febrer 2008.

(Article del Grup Municipal d'ICV-EUiA al Butlletí d'Informació Municipal del mes de febrer, núm. 431)

El 13 de desembre passat, en un ple extraordinari, l’Àngel Merino va presentar la seva renúncia al càrrec de regidor de la nostra ciutat, amb motiu del seu nomenament a la Generalitat. El públic que omplia la sala, de peus, va ovacionar llargament més de 20 anys de regidor i alcalde de la nostra ciutat, de servei a Sant Feliu. Aquest gener, he tingut l'orgull d'agafar-ne el testimoni, de continuar la passió i l'estil de treball per Sant Feliu de l’Àngel Merino i d’en Francesc Baltasar.

També al gener, el company Manel Leiva, d’EUiA, s’ha incorporat al Grup municipal d’ICV-EUiA. Amb un grup fort i renovat de set regidores i regidors, centrarem el nostre treball per Sant Feliu en dos grans camps: el soterrament i les polítiques socials.

Són dos camps en què, en el Pla d’Actuació Municipal que han presentat PSC, CiU i ERC, no veiem un projecte clar de ciutat, sinó meres i vagues intencions. Per contra, Iniciativa i Esquerra Unida volem presentar a la ciutadania un programa concret d’actuació municipal per als propers quatre anys, el nostre compromís amb Sant Feliu.

Pel que fa al soterrament treballarem per:
1. Un finançament complet d'Estat i Generalitat, en aplicació del nou Estatut i del corresponent acord de finançament d’infraestructures.
2. Un planejament urbanístic que aprofiti totes les oportunitats del soterrament.
3. 400 pisos municipals de lloguer assequible als entorns del soterrament.
4. Metro a l'estació del tren, un cop soterrada, i venint des del Mas Lluí.

Pel que fa a les polítiques socials, treballarem per:
5. El personal i els equipaments necessaris per aplicar de forma prioritària les noves lleis de serveis socials i de dependència.
6. Tercer ambulatori entre Mas Lluí i Roses.
7. Mesures concretes per l’equitat educativa i contra el fracàs escolar.
8. Pla d’equipaments culturals: espais per al teatre, la història de la ciutat, la cultura tradicional i la creació artística.
9. Mesures concretes per fomentar la creació de llocs de treball i el control de l’ocupació de baixa qualitat.
10. Pla d’actuació ambiental, amb transparència i participació, que prioritzi la salut pública i avanci en la lluita contra el canvi climàtic.

Un decàleg de 10 punts que podem resumir en dos: un soterrament just per a Sant Feliu, més polítiques socials per avançar en igualtat d’oportunitats i qualitat de vida per a tothom.

Jordi San José i Buenaventura,
portaveu d’ICV-EUiA.

Comentaris