Uneix-te a la força de Sant Feliu, vine al sopar de presentació de la candidatura!




Farà setze anys d'una nit com aquesta, en què vaig entrar per primer cop a les llistes d'ICV.

Hi penso ara que molta gent nova entrarà a la llista que presentarem dissabte, hi penso perquè deuen tenir les sensacions que vaig tenir llavors, les mateixes que tenen els homes i dones que s'incorporen voluntàriament per primer cop a qualsevol candidatura.

Il·lusió, on m'he (o m'han!) ficat?, amor inqüestionable a la teva ciutat, voluntat d'implicació, fe i/o ideologia més o menys sòlida, i si m'entrebanco al saludar?, ganes de fer coses per la gent, consciència de classe i/o nacional, candidesa, altruïsme, compartir un projecte en què creus,...

En unes municipals, la major part de candidats/es es mouen només per aquestes coses. Al capdavall, només seran ciutadans/es que representen a altres ciutadans/es pels temes més propers del seu dia a dia. Només alguns ho veuen com el primer pas d'una carrera política que va més enllà, però en cap cas són la norma.

En molts casos, són molt bons candidats o candidates, perquè abans són molt bons ciutadans o ciutadanes. Això em ratifica en la meva profunda convicció que, en les municipals, són imprescindibles les llistes obertes: poder triar a bons candidats o candidates d'altres partits, poder acabar amb la figura del regidor/a que treballa per a ell/a o per al seu partit i no per a la seva ciutat,... És evident que ni tots "els meus" són els millors ni que tots "els dels altres" ehem ehem...

Una cosa distingeix, però, la bona voluntat de les persones de totes les llistes de les persones de la llista d'ICV-EUiA. En la meva modesta opinió, ens distingeix la credibilitat.

Ni en els 24 anys que vam ser al govern ni en els 4 que hem estat a l'oposició, els homes i les dones d'ICV a l'ajuntament hem dit una cosa i hem fet la contrària, mai hem encetat camins que sabíem contraris a Sant Feliu, mai hem deixat de convocar i escoltar a la gent, sempre hem tingut cura de fer les coses amb el màxim consens i raonablement bé. Ens hem equivocat, com tothom, però mai, com es diu en castellà, "a sabiendas", amb mentalitat de fred calculador, com ha passat a Sant Feliu amb el patètic túnel de les Grases, o amb un increment d'impostos basat en un dèficit que no existia. Pot semblar una minúcia, però mai hi va haver accidents laborals en obres municipals en 24 anys d'ICV, i n'hi ha hagut de molt greus en els 4 que porta Vázquez com a alcalde. Vam acompanyar als treballadors i treballadores en les seves mobilitzacions, i mai vam posar una sanció a un sindicat per demanar solidaritat amb la seva lluita, com ha fet el nostre peculiar tripartit local. Pot semblar una altra nimietat, però en els butlletins extraordinaris de final de mandat mai hi va faltar el balanç i l'opinió de tots els grups municipals (govern i oposició) i no aquest autèntic llibre "a tutti pleni" que acaben de repartir i que fa de Sant Feliu un món de color rosa i ignora volgudament la pluralitat (política i social) de la nostra ciutat.

Hi insisteixo: ganes i bona voluntat, són en totes les candidatures, en tots els partits: no en tenim l'exclusiva. Ara bé, proposo a qui encara no sap a quins representants triar, una reflexió sobre la credibilitat, a més, òbviament, d'una valoració suficient dels programes que uns i altres presentarem d'aquí a tres setmanes. Una idea per valorar la credibilitat: què deia cada partit i que dirà ara en relació a la requalificació de zona verda pública al Mas Lluí.

Jo, personalment, més que un alcalde que faci moltes i moltes obres (que també), vull un alcalde a qui poder creure, en qui poder confiar, que posi Sant Feliu per davant de tot. Per això al 1991 vaig entrar com a independent en una llista que encapçalava Cesc Baltasar; per això al 2007 torno a ser com a militant d'Iniciativa en una llista que encapçala Àngel Merino.

Fins dissabte 21!

Comentaris

Anònim ha dit…
Jo no podre venir peró com si i fos...

anims

Raul