Així... nOH!


Aquest dijous surt al carrer el bus del soterrament. Poc es pot dir d'una campanya que pretén ser una sorpresa, "la campanada" d'aquest Nadal, i en què no hi ha participat més que "el nostre" equip de govern, sense veu i sense vot ni de la meitat de l'ajuntament ni de cap sector més o menys representatiu de la ciutdania.

Però del poc que es pot dir hi ha dues coses que m'indignen. Dues falsedats o mentides, com diria la meva àvia, de l'alçada d'un campanar. En un bus que vol ser informatiu, dues afirmacions que deformen molt barroerament la realitat.

La primera, dir que el conveni pel soterrament signat amb el Ministeri i la Generalitat estableix que l'Ajuntament ha de pagar el 30% del soterrament. Quina poca vergonya... és ben veritat que s'agafa abans un mentider que un coix. El conveni signat a Madrid estableix que l'Estat pagarà el 50% de l'obra, i l'altra meitat es repartirà entre la Generalitat i l'Ajuntament (punt cinquè). No diu ni una coma més. Posteriorment, Vázquez ha arribat a un mal acord amb la Generalitat i l'ha anunciat públicament, pel qual l'Ajuntament paga un 30% i la Generalitat un 20%, i l'atribueix al conveni signat a Madrid. Quina barra! Ni va signar això a Madrid, ni el ple ho va ratificar. Ben al contrari, el ple va rebutjar amb els 11 vots de PSC, CiU i ERC una moció d'ICV-EA en què es demanava un finançament més just de l'obra en què, com a mínim, la Generalitat pagués un euro més que l'Ajuntament... en un servei que l'Estatut atribueix a la pròpia Generalitat.

La segona, dir que l'anterior Govern del PP pagava només un terç de l'obra i, en canvi, el PSOE en paga la meitat. El senyor Vázquez sap que, al 2002, el Secretari d'Estat d'Infrastructures de llavors, el senyor Benigno Blanco, va avançar la voluntat del govern central d'arribar a un conveni 50/25/25 i que, en aquests termes, vam anar junts a veure el senyor Felip Puig, llavors Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, que va ser l'autèntic fre a un conveni que es podria haver signat fa quatre anys. En converses posteriors, en què també va intervenir positivament la senyora Sáiz, Benigno Blanco va situar el límit de les possibilitats de finançament estatal en el 60%, corresponent un 20% a l'Ajuntament i un 20% a la Generalitat. Ni així el senyor Puig es va moure un sol centímetre i aquell conveni a tres bandes no va ser possible.

Per què, doncs, mentir tan flagrantment en un tema tan sensible com el soterrament? Per què fer més fons aquest pou de desconfiança que ja va començar amb el famós forat econòmic que ja ningú no creu ni de broma? Per què mentir així per convèncer?

Quina vergOH!nya.... Així... nOH!

Comentaris

Anònim ha dit…
sanjosé, pocos amigos vas a hacer por este camino. ¿qué vas a hacer si tienes que pactar con quien te averguenza?
D'on treus que m'avergonyeixen les persones? Alguna cosa et fa pensar que, per "fer amics", cal amagar el que un lliurement pensa?
A mi em pot caure més bé tal persona o tal altra, però no l'he desqualificada globalment ni a l'ajuntament ni enlloc. Hi ha una cosa bàsica que es diu respecte. El que no s'ha de confondre és amb el silenci: si una cosa em sembla malament, valoro i critico aquella cosa, no la persona o persones que hi ha al darrera. Aquest és el cas del bus del soterrament: trobo vergonyós que es deformin les informacions que s'hi presenten o que simplement es presentin a mitges. No crec que, per aquest motiu, els socialistes o ERC no vulgui pactar amb ICV-EUiA... O és que hem d'estar d'acord amb tot per poder tenir, com a la Generalitat, govern d'esquerres a Sant Feliu?
Anònim ha dit…
hombre, pués para no haber descalificado a nadie las has dicho de la altura de un campanar (esto es recurretente, conociendo tu devota visión y tu talla). PSOE de las Jons, sicarios, .... tan sólo recordar tus incontambles participaciones en el foro de santfeliu.net. De todas maneras coincido que para pactar no es necesario hacer buenas migas, aunque en polítca municipal puede ser determinante, pero aun así con la cantidad de discrepancias sobre la gestión municipal que existen, no se como os ibais a poner de acuerdo. Además, creo que la suma CiU, ERc y PSC lo ha hecho bien y puden seguir.
Bé, ja som al 2007 i, d'aquí a cinc mesos, la ciutadania de Sant Feliu dirà si aquesta suma lo ha hecho bien o no. Las migas, vindran després, i es basaran en coses concretes que la ciutadania valorarà clar i català. No sobre si ens avenim o no amb el PSC, sinó sobre les coses que ineludiblement haurà d'aclarir: què pensa fer amb el tramvia, amb la zona esportiva de la Rambla, amb la requalificació que els veïns han frenat al Mas Lluí, amb una pressió fiscal que ha pujat el triple que l'IPC iun llarg etcètera. Si la ciutadania ho aprova, el nostre peculiar tripartit seguirà (tots tres se'n moren de ganes) i si no, hauran d'admetre que les propostes d'ICV-EUiA condicionaran el govern de la nostra ciutat. Nal que els pesi...